Date:   Februar 22, 2013

Project: Beach House Paúba, 2010
Type: Commission
Location: Paúba, São Sebastião, SP, Brazil
Client: Helio and Sueli Alves de Sousa
Architects: Jens Brinkmann
Collaborators: Simone Buck, Katharina Schüler
Built surface: 260 m2
Status: In progress

The clients asked for apartments for weekend and short break tourism in Paúba. The beach and village of the same name are located in the county of São Sebastião, south of the city of São Paulo. Here, the plateau which extends over the main part of South-East Brazil abruptly slopes down to the Atlantic Ocean. Its steep mountains are covered with subtropical costal rainforest, forming an impressive natural backdrop.

The project creates a strong correlation between the interior and the landscape. A single folded roof slab spans over the whole building. It allows views of the close surroundings and the distant mountains, providing shadow and protection from the sometimes heavy rainfalls. The building sits on a terrace platform which serves as a veranda and parking area. It is highly flexible in the adaptation of variable patterns of occupancy. All rooms are also accessible from the outside. Five double bedroom apartments can be rented out either combined or separately. There is an additional possibility of connecting the pool terrace of the adjacent site to the new terrace platform.

  • Works Pauba
  • Works Pauba
  • Works Pauba
  • Works Pauba